Bacon æg muffins

Photo of author

By Amanda Chimbonda

Bacon er kødets krydderi der er der ikke nogen tvivl om. Alle elsker æg og bacon til brunch, det er det første som altid bliver spist. Men hvorfor så ikke kombinere de to som alligevel passer så godt sammen. I går lavede jeg bacon og æg muffins, og de blev helt fantastiske. Derfor vil jeg dele denne meget nemme men super lækre opskrift med jer.

Ingredienser:

2 pakker skiveskåret bacon (der går ca. 2 skiver på muffin)
6 æg (1 æg pr. muffin)
Toast brød (valgfrit)
Muffin form

Fremgangsmåde

1. Steg bacon skiverne let på panden. Det er vigtigt at baconen ikke bliver stegt knasende sprød, da den så ikke kan formes.
Bacon skiverne lægges i muffin formen, husk at der skal være plads i midten af formen.

Bacon skal være bøjelig så den kan passe i formen

2. Æggene hældes forsigtigt i midten af bacon krøllen.
Alternativt kan man trykke en bund af toast brød ud med et snapseglas eller lignende og lægge den som bund i formen.

Æggene hældes forsigtigt i formen

3. Ovnen forvarmes til ca. 180 grader, og bacon æg muffins bages i 10 minutter

Efter en tur i ovnen er bacon muffin klar til at blive serveret

4. Når bacon mufiins er køles lidt af kan de forsigtet tages ud af formen og placeres på brunch tallerken.

Resultatet taler for sig selv. Bacon er gudommelig spise